Tidligere events


DANISH ELECTRO VOL.01 RELEASEPARTIES – 02+03.02.2018

English description below

TAMOTUA og Club Stahlwerk er stolte over, at kunne præsentere release-festerne for en ny serie af opsamlingsudgivelser, der sætter fokus på den danske elektroniske undergrund.

Danish Electro, som serien hedder, præsenterer den enorme aktivitet og kreativitet, der folder sig ud i den kontemporære danske elektroniske musikundergrund. Serien vil i de kommende år præsentere et bredt spektrum af genrer fordelt over en lang række udgivelser. TAMOTUA og Club Stahlwerk vil stå for releasefesterne til alle udgivelserne, som vil præsentere nogle af de deltagende kunstnere live.

Danish Electro Vol.01, som udsendes 1. februar 2018, sætter med 16 udvalgte og meget talentfulde kunstnere fokus på genren synth pop og wave. Her er de gode melodier og sange i centrum, og der sendes respektfulde nik i retning af gerens ikoner, såsom Depeche Mode, Kraftwerk, Erasure, OMD, Pet Shop Boys o.lign. Men de danske bands viser her til fulde, at de bestemt er i stand til at stå på egne ben, med deres helt egne udtryk.

Udgivelsen bliver fulgt op af ikke mindre end to release parties, fordelt over Odense og København. I Odense vil bandsene Fake The Envy, Softwave og AEX gå på scenen og i København bliver det Fake The Envy, Softwave, deZeption og Disrupted Being, som vil sørge for at få folk på dansegulvet.

Arrangementerne er kommet  i stand i samarbejde med Odense Musikbibliotek og Lygten Station.

Release parties, tid og sted:
2. februar 2018: Odense Musikbibliotek, fra kl. 20.00
3. februar 2018: Lygten Station, København, fra kl. 20.00

 

TAMOTUA and Club Stahlwerk proudly present the release parties for a new series of compilations with focus on the Danish electronic music underground.

Danish Electro, as the series is called, presents the enormous activity and creativity on the contemporary Danish electronic music underground scene. In the coming years the series will be presenting a wide spectrum of genres spread over a long row of releases.

TAMOTUA and Club Stahlwerk will be arranging all the release parties and present some of the participating artists live.

Danish Electro Vol.01 that is released on 1st of February 2018 brings focus on on the genre Synth Pop and Wave with 16 very talented artists. It puts the good melodies and song in center and they pay respect to genre icons in the genre such as Depeche Mode, Kraftwerk, Erasure, OMD, Pet Shop Boys and the like. But at the same time the bands show that they are more than capable of having their very own way of expressing themselves musically.

The release will be celebrated with nothing less than two release parties, one in Odense and the other in Copenhagen. In Odense the bands Fake The Envy, Softwave and AEX deliver live shows and in Copenhagen Fake The Envy, Softwave, deZeption and Disrupted Being will be taking the stage and make sure that the dance floor is filled.

The event is made in collaboration with Odense Musikbibliotek and Lygten Station.

Release parties, time and place:
2nd February 2018: Odense Musikbibliotek, Doors: 20:00
3rd February 2018: Lygten Station, Copenhagen, Doors: 20:00


LAIBACH’s KOREAN INVASIONS – 28.09.2017

English description coming …

Det er med stor fornøjelse, at Odense Musikbibliotek og kulturforeningen TAMOTUA kan invitere til en helt særlig aften med fokus på Korea og et af industrial-musikkens helt specielle navne, nemlig det slovenske eksperimentelle kunstband Laibach, der gennem snart fire årtier har inspireret andre store bands, deriblandt tyske Rammstein.

Laibach er et band, der især er kendt for at lave meget anderledes coverversioner af kendte popsange. De vinkler dog bevidst deres udgaver på en meget anden måde, end originalen var tænkt, og er ikke bange for at tilføje et totalitært præg. Det er ofte satire på højt plan, men de holder pokerfjæset og gennemfører det på et kunstnerisk meget højt niveau. Man ved aldrig, hvor man præcis har Laibach, hverken politisk eller stilmæssigt, da de aldrig er entydige og nærmest skifter musikalsk stil for hvert album, de udsender. En ting er dog konstant: De har som band formået at bevare en kunstnerisk integritet, der er sjældent set.

Laibach skabte i 2015 røre ved at blive det første vestlige band af sin art, der blev inviteret til at spille i det ellers hermetisk lukkede Nordkorea. Baggrunden for invitationen var regimets fejring af 70-årsdagen for befrielsen fra det japanske kolonistyre. Det var ingen let opgave som norske Morten Traavik, der stod bag koncerterne, havde sat sig for. Men det lykkedes. Bl.a. ved at have cover-versioner fra The Sound of Music med i sættet, som er blandt det meget begrænsede udvalg af vestligt musik, der er tilladt i Nordkorea, og som nordkoreanerne elsker. Det var dog ikke uden sværdslag, kampe med den Nordkoreanske censur og en masse vestlig kritik af, at Laibach nu øjensynligt støttede et totalitært styre. Men gjorde de nu også det? Og hvem var det, der i sidste ende kom til at fremstå som totalitære?

Morten Traavik dokumenterede forløbet i filmen “Liberation Day”, som vi viser denne aften. Laibach toppede i øvrigt “stuntet” ved at vise filmen og give koncert i Sydkorea på arbejdernes kampdag d. 1 maj i år, hvilket gjorde dem til det første rockband, der har spillet – og provokeret – i både Nord- og Sydkorea. Og det midt i en situation, hvor der rasles med atomkrigs-sablerne mellem Nordkorea og USA og Sydkoreas regeringer er ramt af skandaler.

Denne aften vil vi starte med en kort introduktion til Laibachs helt særlige måde at vende propaganda på hovedet og returnere den med gennemført, sort satire. Selvom intet øjensynligt er helligt for Laibach, er deres tilgang både gennemført og gennemtænkt, hvilket vi vil vise eksempler på.

Efter introduktionen viser vi “Liberation Day”. Filmen er på engelsk og vises uden undertekster.

Filmen bliver fulgt op med et kort foredrag af den Korea-kyndige Jonathan Schlichtkrull, fra Koreastudier på Københavns universitet, som vil fortælle om:
Hvad er Nordkorea? Et sindforladt sted hvor masseovervågning gør et alle hverdage et minefelt? Et land i hungersnød hvor de magtfulde æder sig fede og de små må se til mens deres børn sulter? Er det et folk der bliver truet af hele omverdenen og desperat forsøger at forsvarere sig mod imperialisme? Er de det hele på en gang eller ingen af delene?

Både introduktion og foredrag vil være på dansk.

Aftenen afsluttes med en koncert af Circuit Odyssey – et af Odenses egne eksperimentelle industrial-bands.

Se trailer for Liberty Day her:
https://www.youtube.com/watch?v=WBuYjttUQn8

» Event-siden på Facebook DARK MARKET 2017 – 27.08.2017

English description below.

TAMOTUA og Club Braincorp i samarbejde med Salen er stolte over at kunne præsentere DARK MARKET 2017.

Dark Market har været en en årlig begivenhed siden 2004, som giver mindre butikker og freelance-producenter med fokus på subkulturer, mulighed for at præsentere og sælge deres produkter.
Markedet er åbent fra kl. 13.00 til kl. 19.00.
Sæt kryds i din kalender og mød op til en dag med gode handler, musik og cool folk.

Gratis entré.

» Facebook event
» Dark Market på Facebook

 

TAMOTUA and Club Braincorp in cooperation with Salen are proud to present DARK MARKET 2018.

Dark Market has been a yearly event since 2004 that summons the alternative scene in a daylong marketplace where you can find all sorts of alternative, weird, cool and fantastic stuff.
The market is open from 13:00 to 19:00 hours. 
Mark the date in your calendar and show up to a great day of good bargains, music and cool people.

Free entrance.

» Facebook event
» Dark Market on Facebook


 DIVE (B) + Gelting (DK) – 26.05.2017

English description below.

Club Braincorp. og TAMOTUA præsenterer en helt speciel aften, hvor vi dykker ned i den mørke og tunge industrial. Arrangementet sker i samarbejde med Lygten Station.

DIVE
Belgiske DIVE er lidt af en institution på den industrielle musikscene. Bag DIVE står den karismatiske Dirk Ivens, som gennem de seneste snart 4 årtier har været med til at forme Industrial-scenen til det, den er i dag, bl.a. som frontmand for kultbandet The Klinik.

Med DIVE optræder Dirk Ivens som en veritabel énmandshær og har videreudviklet den kolde, industrielle lyd fra The Klinik til et aggressivt, minimalistisk men også meget energisk udtryk, der blæser publikum bagover. Dirk Ivens har været travlt optaget med sine andre projekter; Absolute Body Control, The Klinik og Sonar, sidstnævnte har TAMOTUA og Braincorp. tidligere præsenteret på Lygten Station. Derfor er det længe siden, at der sidst blev udsendt et nyt DIVE-album. Men ventetiden er nu ovre! Til april udkommer DIVEs første nye album i 13 år, “Underneath”, som er blevet til i et samarbejde med Ivan Iusco (Minus Habens) and Rafael M. Espinosa (Geistform) og udsendes på det tyske selskab Out Of Line.

I forbindelse med udgivelsen går DIVE på en længere “Underneath” Tour 2017, og vi er stolte over, at kunne præsentere DIVE på scenen i København. Forvent et råt, minimalistisk og ekstremt energisk show denne aften!

DIVE/Dirk Ivens website: http://www.dirkivens.com/
DIVE/Dirk Ivens på Facebook: http://fb.com/TheKlinikDiveSonarAbsoluteBodyControl/

GELTING
Gelting er et nyt dansk band, hvis musik er inspireret af film og klassiske synth-temaer. Geltings særegne analoge synthesizermusik bringer således mindelser om bl.a. John Carpenters horror- og sci-fi-temaer. Gelting består af Brødrene Mikkel og Mads Gelting som har lovet, at de denne aften vil levere et særligt hårdt og energisk sæt.

Gelting på Soundcloud: https://soundcloud.com/gelting
Gelting på Facebook: http://fb.com/Gelting-Gelting-1176106202503838/

BEMÆRK: Der tages ikke mod betalingskort, men kun kontanter og MobilePay!

Facebook event-side: http://fb.com/events/1837322069844266/

 

Club Braincorp. and TAMOTUA present a truly special evening where we’ll dive into dark and heavy industrial. The event is arranged in cooperation with Lygten Station.

DIVE
Belgian DIVE is quite an institution on the industrial scene. Behind DIVE stands the charismatic Dirk Ivens who has been among those shaping the industrial scene into what it is today throughout almost 4 decades, among other projects as the frontman of the cult band The Klinik.

As DIVE Dirk Ivens perform as a veritable one-man army where he has developed the cold, industrial sound from The Klinik further into an agressive, minimalistic but also very energetic style, that blows the audience away. Dirk Ivens has been busy with his other projects; Absolute Body Control, The Klinik and Sonar, the latter which TAMOTUA and Club Braincorp. have presented on Lygten Station earlier. Therefore it has been quite a while since the latest DIVE album was released. But the wait is now over! April sees the release of the first new DIVE album in 13 years, ‘Underneath’ that has been created in collaboration with Ivan Iusco (Minus Habens) and Rafael M. Espinosa (Geistform) and is released on the German label Out Of Line.

To back the release up DIVE is going on an extended ‘Undrneath’ Tour 2017 and we are proud to present DIVE on the stage in Copenhagen. Expect a raw, minimalistic but also extremely energetic show this night!

DIVE/Dirk Ivens website: http://www.dirkivens.com/
DIVE/Dirk Ivens on Facebook: http://fb.com/TheKlinikDiveSonarAbsoluteBodyControl/

GELTING
Gelting is a new Danish band who makes music inspired by movies and classic synth-themes. Thus Gelting’s unique analogue synthesizer music brings i.e John Carpenter’s horror and sci-fi themes to mind. Gelting are the brothers Mikkel and Mads Gelting and they have promised to deliver a special hard and energetic live set this evening.

Gelting on Soundcloud: https://soundcloud.com/gelting
Gelting on Facebook: http://fb.com/Gelting-Gelting-1176106202503838/

PLEASE NOTICE: Credit cards are not accepted, cash only!

Facebook event page: http://fb.com/events/1837322069844266/


 Triarii (D) + Desiderii Marginis (S) – 03.02.2017

English description below.

TAMOTUA og Club Braincorp. præsenterer en aften med Neo-Classical og Martial Industrial. Arrangementet sker i samarbejde med Lygten Station.

Triarii
Glæd dig til at opleve et musikalsk bombardement når tyske Triarii Headquarters indtager scenen. Triarii er bombastisk; mørke og smukke klassiske klange kombineret med militær-percussion og industrielle lyde. Det er tungt, komplekst og rytmisk. Publikum kan forvente et overvældende og smukt lydlandskab, der også er meget dansabelt.

Triarii er et af de allermest spændende og innovative bands på den absolutte frontline af den europæiske Post-Industrial scene. Triarii har udgivet fire stærke albums siden debuten i 2004. Christian Erdmann er manden bag Triarii, og med sig på scenen har han percussionisten Nicolas Van Meirhaeghe, der tidligere har gæstet Danmark med Empusae og Tzolk’in

Triarii er beslægtet med bands som In Slaughter Natives, Death in June, Laibach, In The Nursery og The Protagonist.

Triariis website: http://www.triarii.de/
Triarii på Facebook: http://fb.com/TRIARIIHeadquarters/

Desiderii Marginis
Siden debuten i 1997 på det legendariske selskab Cold Meat Industry, har svenske Desiderii Marginis markeret sig som et af af de mest betydningsfulde navne inden for dark ambient og neo-classical, med ikke mindre end 8 albums bag sig. Med dystre, men smukke, filmiske lydlandskaber, som stilmæssigt kan minde om bl.a. Lustmord, Brighter Death Now, Deutsch Nepal og In Slaughter Natives, forfører Johan Levin, som er hjernen bag Desiderii Marginis, lytteren med sine helt særlige, intense stemninger.

Det er 5 år siden, at Desiderii Marginis sidst spillede i Danmark, dengang sammen med Steinkind og Kirlian Camera, så vi er meget glade for, endelig at kunne præsentere Desiderii Marginis i Kbh. igen. Desiderii Marginis er senest aktuel med dobbeltalbummet Hypnosis, som er udsendt på selskabet Cyclic Law, hvor bl.a. Arcana også har hjemme.

Desiderii Marginis website: http://officialdesideriimarginis.blogspot.dk/
Desiderii Marginis på Facebook: http://fb.com/Desiderii-Marginis-172940436056471/

Facebook event-side: http://fb.com/events/1771729859743549/

Club Brain Corp. and TAMOTUA present an evening with Neo-Classical and Martial Industrial.

The event is arranged in cooperation with Lygten Station

Triarii
Look forward to a musical bombardment when German Triarii takes the stage. Triarii is bombastic; dark and beautiful classic resonnance combined with rhythmic percussion and industrial sounds. It is heavy, complex and rhythmic. The audience can expect to be immerged in an overwhelming and beautiful soundscape, which is also very danceable.

Triarii is one of the most interesting and innovative bands on the absolute front line of the European Post-Industrial scene. Triarii has released four strong albums since the debut in 2004. Christian Erdmann is the man behind Triarii, and percussionist Nicolas Van Meirhaeghe will be joining him on stage. Van Meirhaeghe has previously visited Denmark with Empusae and Tzolk’in.

Triarii is akin to bands like In Slaughter Natives, Death in June, Laibach, In The Nursery and The Protagonist.

Triarii’s website: http://www.triarii.de/
Triarii on Facebook: http://fb.com/TRIARIIHeadquarters/

Desiderii Marginis
Since the debut in 1997 on the legendary label Cold Meat Industry Swedish Desiderii Marginis has become one of the most prominent acts in dark ambient and neo-classical with no less than 8 released albums. With sinister but beautiful filmic soundscapes in the vein of, among others, Lustmord, Brighter Death Now, Deutsch Nepal and In Slaughter Natives, the mastermind behind Desiderii Marginis, Johan Levin, seduces the listener with his very own, special and intense atmosphere.

It has been 5 years since Desiderii Marginis’s latest performance in Denmark, at that time together with Steinkind and Kirlian Camera, so we are very pleased that we finally can present him in Copenhagen again.
Desiderii Marginis latest release is the double album Hypnosis that is out on the label Cyclic Law, the label who also houses Arcana among others.

Desiderii Marginis website: http://officialdesideriimarginis.blogspot.dk/
Desiderii Marginis on Facebook: http://fb.com/Desiderii-Marginis-172940436056471/
Facebook event page: http://fb.com/events/1771729859743549/


 AGENT SIDE GRINDER (S) + TECHNE (NO/DK) + SOLYARA (DK) – 26.11.2016

English description below.

TAMOTUA og Totentanz byder indenfor til en aften med New wave, post-punk, industrial og electro pop på Lygten Station.

Agent Side Grinder (S)
Svenske Agent Side Grinder har siden 2005 etableret sig som et af Skandinaviens mest respekterede elektroniske livebands.

Ved at kombinere eksperimenterende teknikker, som typisk hører hjemme i musique concrete og industrial-genren, med fængende synth pop, har Stockholm-kvintetten skabt en kontemporær lyd, som trækker på inspiration fra både Kraftwerk, New Order og Cabaret Voltaire. Ved at blande disse stærke, velkendte elementer og føje egne ingredienser til, har Agent Side Grinder skabt en moderne new wave-lyd, hvilket også antydes i titlen på det seneste album, sidste års prisvindende ‘Alkimia’ (Alkymi).

Agent Side Grinder bliver på scenen gæstet af den samiske sanger Sanne de Neige, som medvirker på enkelte numre. Agent Side Grinder har tidligere givet en meget rost koncert på Stengade, og der har siden været stor interesse hos det alternative musikpublikum for at bringe bandet tilbage til København.

Agent Side Grinders website: http://www.agentsidegrinder.com/
Agent Side Grinder på Facebook: http://fb.com/agentsidegrinder/

Techne (NO/DK)
Samme aften spiller den nye dansk-norske synth duo Techne, bestående af Lisa Lø og Ina Noire. Gruppen har igennem 2016 gjort sig bemærket via en håndfuld demoer delt online, som viser et talent for minimalistisk produceret men kraftfuld og melodisk synth pop med stærke vokaler.

Techne på Bandcamp: https://technecph.bandcamp.com/
Techne på Facebook: http://fb.com/Technecph/

Solyara (DK)
Solyara er Laura Noszczyks nye soloact. Solyara byder på atmosfærisk, æterisk vokal og langstrakt drone, der tager publikum med på en kosmisk rejse igennem lys og mørke. Det musikalske univers kan minde om en minimalistisk og filmisk version af Dead Can Dance.

Laura Noszczyk er et velkendt navn på den Københavnske undergrundsscene, og har tidligere været del af Machinery of Joy og Yellowish.

Solyara på Bandcamp: http://solyara.bandcamp.com/
Solyara på Facebook: http://fb.com/solyaramusic/

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Lygten Station.

 

TAMOTUA and Totentanz welcomes you to an evening with New Wave, post-punk, industrial and electro pop at Lygten Station.

Agent Side Grinder (S)
Swedish Agent Side Grinder has since 2005 been well known as one of the most respected electronic live bands in Scandinavia.

By mixing experimental techniques from musique concrete and industrial with catchy synth pop, the Stockholm based quintet has created a contemporary sound which draws on inspiration from Kraftwerk, New Order and Cabaret Voltaire. By combining these old and powerful elements and add their own ingredients Agent Side Grinder has created a modern new wave sound, which is also hinted at in the title of the latest album, last year’s award-winning ‘Alkimia’ (Alchemy).

On Stage Agent Side Grinder is guested by the Sami singer Sanne de Neige on some tracks. Previously Agent Side Grinder gave a highly acclaimed concert at the Copenhagen venue Stengade, and since there has been considerable interest from the alternative music audience to bring the band back to Copenhagen.

Agent Side Grinder’s website: http://www.agentsidegrinder.com/
Agent Side Grinder on Facebook: http://fb.com/agentsidegrinder/

Techne (NO/DK)
The same evening the new Danish-Norwegian synth duo Techne will perform. Techne is Lisa Sø and Ina Noire. During 2016 the duo has released a number of online demos testifying a talent for minimalist produced but powerful and melodic synth pop with strong vocals.

Techne on Bandcamp: https://technecph.bandcamp.com/
Techne on Facebook: http://fb.com/Technecph/

Solyara (DK)
Solyara is Laura Noszczyks new soloact . Solyara offers atmospheric ethereal vocals and long drone tones that takes the audience on a cosmic journey through light and darkness. The musical universe resembles a minimalist and cinematic version of Dead Can Dance.

Laura Noszczyk is a well known name in the Copenhagen underground scene , and has previously been part of the bands Machinery of Joy and Yellowish .

Solyara on Bandcamp: http://solyara.bandcamp.com/
Solyara on Facebook: http://fb.com/solyaramusic/

The event is presented in collaboration with Lygten Station.


 BERLIN UNDERGROUND – COLD WAR AND HOT DECADENCE – 28/29.10.2016

English description below.

Det er med stor glæde, at TAMOTUA nu kan annoncere vores første arrangement i Odense. I samarbejde med Københavns Hovedbibliotek og Odense Musikbibliotek, har vi skruet et helt særligt arrangement sammen om Berlins undergrund, fra koldkrigsstemningen i ’70’erne/’80’erne og frem til i dag med udgangspunkt i electropunk-ikonet Rummelsnuff.

Arrangementet afholdes over to dage; d. 28. oktober i Odense og d. 29. oktober i København. Billetter købes selvstændigt til hvert arrangement.

Berlin – Cold War and Hot Decadence program

Film:
B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979–1989 (2015)

Mark Reeders personlige skildring af nogle vilde år I Berlin, hvor man blandt andre møder helt unge Nick Cave og Blixa Bargeld tilsat et temmelig godt soundtrack. Et must-see.

Se trailer på Vevo: https://vimeo.com/116847987

Artist talk (in English):
Rummelsnuff & Sebastian Büttrich (ex 18th dye nu REH). About music and noise in East and West Germany – from the 70’s to the 90’s. The wall – what it was and wasn’t, and how it fell. Life in Berlin as a non-tourist. Punk, Football and Sausages. History – writing it, Re-Writing it and Forgetting.

Koncert:
Rummelsnuff & Asbach (DE)
Hårdtpumpet electropunk møder sømandsviser. Det verdenskendte fænomen Rummelsnuff leverer tysk visesang mixet op med hårdtpumpet techno. Med på scenen har han skønsangeren Asbach.

Rummelsnuff website: http://www.rummelsnuff.de/
Rummelsnuff på Facebook: http://fb.com/Rummelsnuff/

Facebook event-side:
» Odense: http://fb.com/events/1299861483387705/
» København: http://fb.com/events/289403398083017/It is with great pleasure that TAMOTUA now announces our first event in Odense. In collaboration with Copenhagen Central Library and Odense Music Library, we present a very special event about Berlin’s underground, from the Cold War vibe of the ’70s -‘ 80s to today, centred around the Berlin based electro punk icon Rummelsnuff.

The event is held over two days; October 28 th.  in Odense and d. October 29 th.  in Copenhagen. Tickets are purchased independently for each event.

Berlin – Cold War and Hot Decadence programme

Film:
B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989 (2015)

Mark Reeders personal portrayal of some wild years in Berlin, where we among other meets a very young Nick Cave and Blixa Bargeld, plus a pretty good soundtrack. A must-see.

See trailer on Vevo: https://vimeo.com/116847987

Artist talk (in English):
Rummelsnuff & Sebastian Büttrich (ex 18th dye, now REH). About music and noise in East and West Germany – from the 70’s to 90’s. The wall – what it was and was not, and how it fell. Life in Berlin as a non-tourist. Punk Football and Sausages. History – writing it, Re-Writing and Forgetting.

Concert:
Rummelsnuff & Asbach (DE) Hard Pumped electro punk mixed with melancholic sailor
shanties. The world-renowned phenomenon Rummelsnuff delivers German ballads mixed up with hard-pumped techno. The singer Asbach accompanies him on stage.

Rummelsnuff website: http://www.rummelsnuff.de/
Rummelsnuff på Facebook: http://fb.com/Rummelsnuff/


Facebook event page:
» Odense: http://fb.com/events/1299861483387705/
» Copenhagen: http://fb.com/events/289403398083017/


 SCHONWALD (IT) + MY BELOVED (DK) – 08.10.2016

English description below.

Club Braincorp og TAMOTUA inviterer til en koncertaften med  Shoegazer, Post Punk og Cold Wave, Noise Rock og Psych.

Schonwald
Den italienske duo Schonwald byder på Post Punk og Cold Wave af høj musikalsk kaliber.

Med klinisk synth, indadvendt kølig vokal, markante beats og støjende psykedelisk guitar skaber Schonwald en mørk og hypnotisk 80’er inspireret Shoegazer lyd, der giver mindelser om ikoniske bands som Suicide, Joy Division, The Jesus & Mary Chain og The Cure.

Schonwald er dog ikke genretypiske. Gruppens karakteristiske lyd spøger ude i de mere dystre og minimalistiske hjørner af New Wave, og duoens atmosfæriske og hypnotiske musik ville være passende som sound track til en horror film.

Schonwald er et spændende nyt upcoming navn på den europæiske elektroniske unge musikscene, sammen med navne som The KVB, She Past Away, Ash Code og The Soft Moon. Duoen er signet på Manic Depression Records, og er på vej med deres fjerde album.

Schonwald på Bandcamp: https://schonwald.bandcamp.com
Schonwald på Facebook: http://fb.com/schonwald.music/

My Beloved
My Beloved har været et anerkendt navn på den danske undergrundsscene siden kvartettens debut tilbage i 1997. Bandet er kendt for at levere intense instrumentale live koncerter, hvor filmisk music noir kombineres med en mørk og storladen Post/ Prog rock lyd, med et strejf af æstetisk gotik.

Publikum kan forvente en oplevelse, hvor lyrisk piano, subtilt kontrolleret guitar feedback og massive trommer forenes i dystre lydlandskaber og eksplosive støjudladninger.

Med en række turnéer har My Beloved bygget en solid international fanskare ud over Danmarks grænser. Gruppen har udgivet fire stærke udspil, senest den anmelderroste plade Soil fra 2012, og arbejder nu på deres femte studiealbum.

De fire medlemmer i My Beloved er erfarne herrer, der er også er aktive i andre veletablerede danske bands som Acorn Falling, Of The Wand And The Moon og Gangerpilt.

Musikalsk trækker My Beloved paralleler til bands som Godspeed You! Black Emperor, Mogwai og Sigur Rós.

My Beloved på Bandcamp: https://mybeloved.bandcamp.com
My Beloved på Facebook: http://fb.com/MY-BELOVED-135207334471/

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Lygten Station.

 

TAMOTUA and Club Braincorp. welcomes you to an evening with Shoegazer, Post Punk og Cold Wave, Noise Rock og Psych at Lygten Station.

Schonwald
The Italian duo Schonwald delievers Post Punk and Cold Wave of high musical caliber.

With icy synth lines, introverted cool vocals, tight drum rhythms and intense psychedelic guitar Schonwald creates a dark and hypnotic 80s inspired Shoegazer sound with echoes iconic bands such as Suicide, Joy Division, The Jesus & Mary Chain and The Cure.

However Schonwald is not your typical genre band. The band´s distinctive sound lurks in the more somber and minimalist corners of New Wave, and the duo’s atmospheric and hypnotic music could easily be appropriate as the sound track for a horror movie.

Schonwald is a new upcoming name on the European electronic music scene, along with acts like The KVB, She Past Away, Ash Code and The Soft Moon. The duo are signed to Manic Depression Records, and will soon release their fourth album.

Schonwald på Bandcamp: https://schonwald.bandcamp.com
Schonwald på Facebook: http://fb.com/schonwald.music/

My Beloved
My Beloved has been an acclaimed name on the Danish underground scene since the quintet´s debut back in 1997. The band is celebrated for their intense live concerts combining Instrumental Music Noir with a dark and grandiose Noise / Prog rock sound, and a touch of Gothic aesthetics. The audience will experience lyrical piano, subtly controlled guitar feedback and massive drums united in bleak soundscapes and explosive noise outbursts.

With a number of tours, My Beloved has built a solid international fan base beyond Denmark’s borders. The group has released four albums, latest the critically acclaimed  “Soil” from 2012, and are now working on their fifth studio album.

The four members of My Beloved are well experienced gentlemen who are also active in other prominent Danish projects such as Acorn Falling, Of The Wand And The Moon and Gangerpilt.

Bands related to My Beloved includes Godspeed You! Black Emperor, Mogwai and Sigur Rós.

My Beloved på Bandcamp: https://mybeloved.bandcamp.com
My Beloved på Facebook: http://fb.com/MY-BELOVED-135207334471/

The event is presented in collaboration with Lygten Station.


 DARK MARKET 2016 – 18.09.2016

English description below.

TAMOTUA og Club Braincorp i samarbejde med Lygten Station er stolte over at kunne præsentere DARK MARKET 2016:

Dark Market har været en en årlig begivenhed siden 2004, som giver mindre butikker og freelance-producenter med fokus på subkulturer, mulighed for at præsentere og sælge deres produkter.
Markedet er åbent fra kl. 13.00 til kl. 19.00. Efter markedet vil der være musik og baren fortsætter med at være åben frem til senest kl. 21.
Sæt kryds i din kalender og mød op til en dag med gode handler, musik og cool folk.

Gratis entré.

» Dark Market på Facebook

TAMOTUA and Club Braincorp in cooperation with Lygten Station are proud to present DARK MARKET 2016:

Dark Market has been a yearly event since 2004 that summons the alternative scene in a daylong marketplace where you can find all sorts of alternative, weird, cool and fantastic stuff.
The market is open from 13:00 to 19:00 hours. After the market there will be music and the bar remains open until 21:00 at the latest.
Mark the date in your calendar and show up to a great day of good bargains, music and cool people.

Free entrance.

» Dark Market on Facebook


 LEÆTHER STRIP + NEOTEK + SLAGSKYGGE + RAS BOLDING – 11.06.2016

English decription below

Leæther Strip er den ukronede danske konge af Electronic Body Music og bandet består af Claus Larsen og hans ægtemand Kurt Grünewald på live keyboards. Desværre er Kurt syg og har behov for meget dyr medicin. Derfor er alle de danske undergrundsklubber gået sammen om en støttekoncert for Kurt hvor al indtægt går ubeskåret til at dække nogle af disse udgifter. På denne aftenen spiller ikke færre end 4 bands, nemlig Leæther Strip, Neotek, Ras Bolding og Slagskygge, og entréen er kun 80 kr.!

Læs mere om begivenheden her:

http://fb.com/events/1711024822490079/

Hvis du ikke kan komme til koncerten, men stadig ønsker at donere til Kurt, kan du gøre det via PayPal eller MobilePay. Husk at markere indbetalingen “Kurt”:
PayPal: leather_strip@vip.cybercity.dk
MobilePay: 22791167

Leæther Strip på Facebook:
http://fb.com/LeaetherStrip/

Neotek på Facebook:
http://fb.com/neotek.dk/

Ras Bolding på Facebook:
http://fb.com/RasBoldingMusic/

Slagskygge på Facebook:
http://fb.com/Slagskygge/

 

Leæther Strip is the uncrowned Danish king of Electronic Body Music and the band consists of Claus Larsen and his husband Kurt Grünewald on live keyboards. Unfortunately Kurt is ill and in need of very expensive medication. Therefore all the Danish underground clubs have teamed up for a beneficial concert for Kurt where all the money that comes in on the event goes to cover some of  these expenses. On this evening no less than 4 bands takes the stage, namely Leæther Strip, Neotek, Ras Bolding and Slagskygge, and the entrance is only DKK 80,-!

Read more about the event here:
http://fb.com/events/1711024822490079/

If you can’t come to the Kurt benefit concert but still want to help,  you can donate via PayPal or MobilPay, mark the payment “Kurt”: 
PayPal: leather_strip@vip.cybercity.dk
MobilePay: 22791167

Leæther Strip on Facebook:
http://fb.com/LeaetherStrip/

Neotek on Facebook:
http://fb.com/neotek.dk/

Ras Bolding on Facebook:
http://fb.com/RasBoldingMusic/

Slagskygge on Facebook:
http://fb.com/Slagskygge/


MONOLITH (B) + TALVEKOIDIK (D) – 28.05.2016

Monolith + TalvekoidikEnglish decription below

Den 28. maj fortsætter Club Braincorp og TAMOTUA rækken af arrangementer, hvor der sættes fokus på metropolens industrielle stemningsbilleder gennem musik og visuals. Storbyens konstante forfald og transformation på godt og ondt vil igen blive fejret med et brag af en fest på Lygten Station, med et par spændende navne fra det tyske pladeselskab Hands, som vil spille i Skandinavien for første gang.

Denne aften præsenterer vi to kunstnere, som på hver deres måde sætter musik til det industrielle samfund. Talvekoidik er tyske Kai Christian Hahnewald, der også er kendt for sin medvirken i power noise-bandet S.K.E.T. Talvekoidik er et estisk ord, der oversat betyder “vinteratmosfære” eller “vinterdaggry”, og med Talvekoidik har Hahnewald valgt at gå i en helt anden retning end S.K.E.T. Talvekoidik er aktuel med det anmelderroste album “Spitzbergen”, som blev udsendt på det tyske selskab Hands.

Albummet dyrker det storladne industrielle udtryk og kan høres som smuk og filmisk underlægningsmusik for det urbane menneske – et perfekt soundtrack til sammenstødet mellem natur, menneske og maskine. Lydbillederne illustrerer det moderne menneske, der skuer ud over storbyens betonbjerge, på samme måde som ubådskaptajnen, der spejder over ishavet med dets truende bjerge af is, mens maskineriets hjerte pulserer sikkert, men alligevel frygtindgydende, under ham …

Aftenens hovednavn, Monolith, går anderledes kontant til værks. Rytmerne er her i centrum og lægger direkte op til en rituel stammedans i den industrielle storby. Monolith startede som et soloprojekt i 1997 ved musiker og producer Eric Van Wonterghem, der er en tidlig pioneer på den belgiske elektroniske musikscene. Van Wonterghem er nu er bosat og professionel producer i Berlin. Monolith er blandt de mest betydende kunstnere fra den tidlige industrielle musikscene, og er kendt for en række klubhits, heriblandt “Disco Buddha”. Monolith leverer hypnotiske, elektroniske sekvenser, der fører publikum ind i tunge rytmiske lydlandskaber. Eric Van Wonterghem er desuden kendt for sin medvirken i højt profilerede bands som The Klinik, Insekt, Absolute Body Control og Sonar. Monolith er også pladeaktuel, senest med et par EP’er udsendt på det veletablerede techno-label Sonic Groove. Monolith er dog også en af kunstnerne, som er fast tilknyttet Hands.

DJ Gezá (Totentanz), DJ Manchine (TAMOTUA) og DJ Brain (Club Braincorp.) vil stå for musikken før, mellem og efter koncerterne.

Videokunstnerne ASGRRR, Palimpsest Photo og Manchine vil stå for stemningsfulde og rå industrielle visuals, der vises i løbet af aftenen..

Monolith på Facebook:
http://fb.com/technobuddha/

Talvekoidik på Facebook:
http://fb.com/Talvekoidik-43477113303/

 

On May 12th 2016 TAMOTUA and Club Braincorp continues the series of events focusing on the industrial vibe of the metropolis through music and urbex visuals. We will celebrate the constant change – the decay and transformation – of the big city with a blast of a party at Lygten Station in Copenhagen.

This evening we present two artists who each in their own way sets music to the industrialized society. Talvekoidik is Kai Christian Hahnewald from Germany. Hahnewald is also part of the power noise-band S.K.E.T. Talvekoidik is an Estonian word meaning “foggy, winter-like atmosphere” or “winter dawn”, and with this project Hahnewald has chosen a completely different direction than S.K.E.T. Talvekoidik recently released the critically acclaimed album Spitzbergen on the German label Hands.

The albums grandiose industrial style provides beautiful, cinematic background music for the urban human – the perfect soundtrack to the clash between nature, man, and machine. The soundscapes illustrates the modern human gazing over the concrete mountains of the metropolis, like the captain of the submarine scouting the icy sea with its threatening icebergs, while the engines pulsates steadily but somewhat threateningly below him …

The evenings headliner, Monolith, has a quite different approach to industrial as a theme. The focus is on rhytm and the music inspires to an almost ritualistic tribal dance for the modern urban dwelling Homo sapiens. Monolith started as a solo project as early as 1997 by musician and producer Eric van Wonterghem – one of the  early pioneers of the Belgian electronic music scene. Today Van Wonterghem lives and works as a professional producer in Berlin. Monolith is one of the most important acts emerging from the early industrial scene and is well known for a series of club hits, among these ‘Disco Buddha’. Monolith delivers hypnotic electronic sequences immersing the audience in heavy rhythmic soundscapes.

Eric Van Wonterghem is also known for being part of prolific bands like The Klinik, Insekt, Absolute Body Control and Sonar. Monolith has recently released two EP’s on the well established techno label Sonic Groove, though Monolith is also signed on the Hands-label.

DJ Gezá (Totentanz), DJ Manchine (TAMOTUA), and DJ Brain (Club Braincorp.) will keep the dancefloor moving before, between, and after the concerts.

Video artists ASGRRR, Palimpsest Photo and Manchine provides the somber and raw industrial visuals that will be shown throughout the evening.

Monolith on Facebook:
http://fb.com/technobuddha/

Talvekoidik on Facebook:
http://fb.com/Talvekoidik-43477113303/


WRANGLER (UK), ARTIST TALK + FILM, INDUSTRIAL SOUNDTRACK FOR THE URBAN DECAY – 12.03.2016

Wrangler live in CopenhagenEnglish description below.

Lørdag d. 12. marts sætter TAMOTUA fokus på den industrielle musik- og livsstil med film, artist talk og koncert. Vi er stolte af, at kunne indbyde til en artist talk med Stephen Mallinder fra det legendariske industrialband Cabaret Voltaire, samt efterfølgende koncert med hans nye projekt Wrangler. Cabaret Voltaire blev dannet i 1973 og banede vej for et musikalsk nybrud med deres eksperimenterende udtryk, der var stærkt påvirket af dadaistisk performancekunst. Sammen med bands som bl.a. Throbbing Gristle, bliver Cabaret Voltaire anset som toneangivende og nyskabende inden for den elektroniske musik. Bandet regnes i dag som en af de tidlige grundlæggere af industrial-genren.

Samme aften viser vi også dokumentarfilmen Industrial Soundtrack for the Urban Decay. Efter artist talk og filmfremvisning, som finder sted på Københavns Hovedbibliotek, er der koncert med Wrangler på Jazzhouse.

Industrial Soundtrack For The Urban Decay (52 min.) er skabt af Travis Collins og  Amélie Ravalec. Filmen tager seeren på en tur gennem industrial-musikkens historie fra den tidlige britiske scene i 70’erne, der kombinerede hårde fabrikslyde med grænsebrydende seksuelle og politiske udtryk til den livskraftige globale scene, vi oplever i dag. Det bliver derigennem tydeliggjort, at genren har haft stor indflydelse på kontemporær musik. Industrial Soundtrack For The Urban Decay har et charmerende DIY udtryk, der i stilen matcher den undergrundsscene, som den beskriver, og filmen byder bl.a. på helt nye interviews med nøglemedlemmer af bands som Throbbing Gristle, Cabaret Voltaire, SPK, Clock DVA, The Klinik, In The Nursery, samt folkene bag pladeselskabet Ant-Zen.

Ras Bolding fra Gaffa tager en snak med Stephen Mallinder om hans involvering i industrial-scenen, tiden som frontmand i Cabaret Voltaire og om hans nye band Wrangler, der, udover ham selv, tæller Benge, fra det ligeså legendariske synthband John Foxx & The Maths, samt Phill Winter fra bandet Tunng.

Wrangler vrider og blander gammelt og nyt, og har således taget den elektroniske lyd fra Cabaret Voltaire videre og gjort den til den moderne verdens perfekte soundtrack. Det anmelderroste debutalbum “LA Spark” fra 2014 demonstrerer således tydeligt, at bandet nok har rødderne solidt plantet i industrial-musikken, men også har formået at videreudvikle lyden til et nutidigt udtryk. Men det bliver der rig lejlighed for at konstatere ved selvlyt, når Wrangler indtager scenen på Jazzhouse.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem kulturforeningen TAMOTUA, Københavns Hovedbibliotek og Jazzhouse.

 

TAMOTUA will be focusing on industrial music and its lifestyle on Saturday, March 12th, with a film screening, artist talk and concert. It is with great pride that we are inviting you to an artist talk with Stephen Mallinder of the legendary industrial band Cabaret Voltaire, followed by a performance by his new band, Wrangler. Cabaret Voltaire was formed in 1973 and facilitated a musical breakthrough with their experimental style, strongly inspired by dadaist performance art. Together with bands like Throbbing Gristle, Cabaret Voltaire is regarded as a trendsetter and innovator in electronic music. Today the band are considered pioneers in the industrial music genre.

The same evening we will also be screening the film “Industrial Soundtrack for the Urban Decay”. After the artist talk and film viewing which take place at Københavns Hovedbibliotek (Copenhagen Main Library), Wrangler will play a concert at the nearby venue Jazzhouse.

Industrial Soundtrack for the Urban Decay (running time approx. 52 min.) is created by Travis Collins and Amélie Ravalec. The film takes the viewer on a trip through the history of industrial music, from the early British scene in the ’70s, dominated by the combination of hard industrial sounds from the factories and the expression of fringe politics and sexuality, to the lively global industrial scene of today, while also illuminating the large influence the genre has had on contemporary music. “Industrial Soundtrack for the Urban Decay” has a charming DIY feel which matches the underground scene it depicts. The film contains all-new interviews with key members from bands like Throbbing Gristle, Cabaret Voltaire, SPK, Clock DVA, The Klinik, In The Nursery as well as the people behind the label Ant-Zen.

Ras Bolding from the Danish music magazine Gaffa will be talking with Stephen Mallinder about his involvement in the industrial scene, the time as a lead singer in Cabaret Voltaire and about his new band, Wrangler, that also consists of Benge from the equally legendary synth band John Foxx & The Maths as well as Phill Winter from the band Tunng.

Wrangler wrangles and mixes old and new styles and has thus developed the electronic sound of Cabaret Voltaire further and made it into the perfect soundtrack for the modern world. The critically acclaimed debut album “LA Spark” released in 2014 clearly demonstrates that the band is solidly rooted in industrial music, but has also succeeded in developing its sound into a contemporary incarnation. Be sure to check it out for yourself when Wrangle takes over the stage at Jazzhouse!

The event has been realised in a collaboration between TAMOTUA, Københavns Hovedbibliotek (Copenhagen Main Library) and Jazzhouse.


SONIC AREA + HOLOGRAM_ (FR) – 27.02.2016

Live: Sonic-Area + Hologram_English description below.

Club Braincorp. og kulturforeningen TAMOTUA er særdeles stolte over at kunne invitere jer til en unik og herligt bizar musikalsk aften i selskab med to franske elektroniske kunstnere i særklasse: Sonic Area og Hologram._Begge acts leverer musik med stor personlighed; dog blander de begge lyde der vækker mindelser om tidlige horror- og suspsensefilm med elementer fra den klassiske musik, steampunk, moderne industrial, IDM samt en rækker ikke klart definérbare udtryk. Det er derfor ikke overraskende, at begge kunstnere af andre førende elektroniske musikere, er blevet udråbt som to af de nye, vigtige bannerførere.

På denne aften bliver Lygten Station omdannet til et alternativt univers, hvor gotisk horror møder steampunk møder industrial, og vi glæder os til at give jer en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.

Bag Sonic Area står Arnaud Coëffic, også er kendt som Arco Trauma, der ud over Sonic Area er med i en lang række andre bands og projekter. Siden 1997 har Sonic Area været en del af The Audiotrauma Collective, og har gennem årene udviklet et meget personligt udtryk, som indtil videre er toppet med det internationalt anmelderroste album “Music for Ghosts”, som blev udsendt på det tyske selskab Ant-Zen i 2012. Sonic Area skaber et dragende og melankolsk musikalsk univers hvor dansable industrielle beats blandes med lyden af fortidens dampmaskiner og poetiske strygerpassager.

Hologram_ tæller musikeren Martin Delisle, der ligeledes er en del af The Audio Trauma Collective, og som sidste år debuterede med albummet “Geometrical keys”, der med ét slag gjorde Hologram_ til et (aner)kendt navn på den alternative elektroniske musikscene.  Musikalsk er Hologram_ beslægtet med filmkunstnere som Hans Zimmer, Danny Elfman og David Lynch. Hologram_ er en unik musikalsk hybrid mellem industrial, dubstep og IDM i form af foruroligende elektroniske lydlandskaber, der blander organiske rytmer, nostalgiske klaverstykker og hård power noise.

Vi er meget glade for at give dig denne mulighed for at opleve, hvor høj standarden indenfor kontemporær elektronisk musik anno 2016 er! Du ønsker ikke at gå glip af denne aften!

 

Club Braincorp and the cultural association TAMOTUA are very proud to be able to invite you to a unique and exquisitely bizarre night of music, in the company of two luminaries of French electronic musical art: Sonic Area and Hologram_. Both acts deliver music of strong individual personality, yet they share a soundverse reminiscent of early horror and suspense films, alongside elements of classical music, steampunk, modern industrial, IDM, as well as several eccentric elements. Thus, it is no surprise that they are hailed as the new vanguard by fellow electronic musical artists.

On this night Lygten Station will be transformed; Gothic horror, steampunk, and industrial will coalesce into an alternate universe, and we are thrilled to be able to provide you with what will surely be a night to remember.

Behind Sonic Area stands Arnaud Coëffic, aka Arco Trauma, who also participates in a range of additional bands and projects. Sonic Area has been a part of the Audiotrauma Collective since 1997. Over the years a highly singular expressiveness has emerged, whose zenith so far has been the internationally acclaimed 2012 album “Music for Ghosts” that was released on the German label Ant-Zen. Sonic Area creates an alluring and melancholy musical universe, where dance worthy industrial beats mix with the bygone sounds of steam machines and poetic string music.

Behind Hologram_ stands Martin Delisle, a musician who also partakes in The Audiotrauma Collective. “Geometrical Keys” was his 2014 debut, an album that instantly won Hologram_ a place of recognition in the alternative electronic music scene. Musically, Hologram_ relates to film artists such as Hans Zimmer, Danny Elfman, and David Lynch. Hologram_ is a unique musical hybrid of industrial, dubstep, and IDM in the form of disturbing electronic soundscapes composed of organic rhythms, nostalgic piano pieces, and hard power noise.

We are overjoyed to provide you with this opportunity to experience the very highest of standards on the contemporary electronic music scene of 2016. This is not a night to miss out on!


URBAN + INDUSTRIAL SUBCULTURE: SONAR (B) + SLAGSKYGGE (DK) – 11.12.2015

Live: Sonar + SlagskyggeEnglish description below.

TAMOTUA og Club Braincorp står den 11. December 2015 bag et event, som sætter fokus på metropolens industrielle stemningsbilleder gennem urbex-visuals og musik. Storbyens konstante forfald og transformation på godt og ondt vil blive fejret med et brag af en fest på Lygten Station i København.

Aftenen musikalske hovednavn er belgiske Sonar, hvis tunge, industrielle – men også meget dansable – musik vil sætte gang i dansegulvet, og få storbyens maskinelle hjerte til at slå hurtigere og hårdere. Sonar består af Dirk Ivens og Erik Van Wonterghem, der begge er kendte som stilskabende på den tidlige belgiske electro-scene, hvor Dirk Ivens slog sine folder i The Klinik og Erik Van Wonterghem i Insekt.

Som opvarmning til SONAR spiller den lokalt forankrede Slagskygge, der leverer et mørkt og drømmende industrielt lydlandskab med storbyen som inspiration.

 

On 11th December 2015 TAMOTUA and Club Braincorp put up an event that sets its focus on the industrial mood of the metropolis through urbex visuals and music. The good and bad sides of the constant decay and transformation of the big city will be celebrated with a blast of a party at Lygten Station in Copenhagen.

The headlining musical name this evening is Sonar from Belgium whose heavy industrial – but also very danceable – music will fire up the dancefloor and make the metropolis’s mechanical heart beat faster and harder. Sonar consists of Dirk Ivens and Erik Van Wonterghem, both known from the early Belgium electro scene as trendsetting artists. Dirk Ivens in the band The Klinik and Erik Van Wonterghem in Insekt.

As support for Sonar is the Danish band Slagskygge (Danish, meaning Drop Shadow) that delivers dark and dreamy industrial soundscapes with the metropolis as inspiration.


AN EVENING WITH THEREMIN AND PAMELIA STICKNEY – 17.10.2015

Theremin and Pamelia StickneyEnglish description below.

Lørdag d.17. oktober slår TAMOTUA i samarbejde med Københavns Hovedbibliotek dørene op for en aften, der hylder verdens første masseproducerede elektroniske instrument, thereminen. Arrangementet afholdes i Hovedbibliotekets foyer, og byder på artist talk og koncert ved den anerkendte theremin-musiker Pamelia Stickney (tidl. Kurstin), der har spillet sammen med en perlerække af internationale kunstnere, såsom David Byrne (Talking Heads), Antony Hegarty (Antony & The Johnsons) og Yoko Ono. Af theremin-interesserede er Pamelia Stickney kendt som en levende og engageret formidler fra hendes TED-talk om thereminen. Pamelia Stickneys egen indgangsvinkel til thereminen var den Sundance prisvindende dokumentarfilm Theremin: an Electric Odyssey fra 1994, der også vises denne aften.

Filmen fortæller historien om den russiske opfinder professor Léon Theremin,  der i1920’erne skabte Thereminen. Instrumentet er helt unikt, da det skal spilles uden at musikeren er i berøring med det. Det gjorde thereminen fremmedartet og skræmmende i manges øjne på den tid, og det blev ikke bedre af, at instrumentets særlige lyd blev opfattet som uhyggelig. Langt de fleste vil da også i dag forbinde thereminens karakteristiske lyd med ufoer og uhygge, da instrumentet blev brugt som fast indslag på lydsiden af 50’ernes science fiction og spændingsfilm.

Thereminen og dets særegne lyd har inspireret flere populære kunstnere og er også blevet brugt i variationer af en lang række stilskabende rock- og avantgardemusikere som Jean Michel Jarre, Kraftwerk, The Beach Boys og Portishead.

 

Saturday 17th. October TAMOTUA host an evening in celebration of the world’s first mass-produced electronic instrument the Theremin. The event is organised in cooperation with Copenhagen Central Library.

The event takes place in the Main Library’s lobby, featuring an artist talk and concert with the acclaimed Theremin musician Pamelia Stickney (formerly Kurstin), who has performed with numerous international artists including David Byrne (Talking Heads), Antony Hegarty (Antony & The Johnsons) and Yoko Ono. Theremin enthusiasts will know Pamelia Stickney as a vibrant and committed speaker from her TED talk on the Theremin. Pamelia Stickney’s own introduction to the instrumenet was the Sundance award-winning documentary Theremin: an Electric Odyssey from (1994), which is also shown this evening.  

The film tells the story of the Russian inventor, Professor Leon Theremin, who in the 1920’s created the Theremin. The Theremin is unique as it is played without the musician being in physical contact with the instrument. This made the Theremin appear strange and frightening in the eyes of many at the time of its creation, and it did not help that the instrument’s special sound was perceived as creepy. The vast majority today will also connect there Theremin’s distinctive sound with UFOs and suspense as the instrument was often featured as the soundtrack of 50s science fiction films and thrillers.

The Theremin and its unique sound has inspired several popular mainstream artists and has also been used in variations of a wide range of cutting-edge rock and avant-garde musicians such as Jean Michel Jarre, Kraftwerk, The Beach Boys and Portishead.


DARK MARKET 2015 – 16.08.2015

Dark Market 2015English description below.

TAMOTUA er medarrangør af DARK MARKET, som finder sted i København d. 16. August. Dark Market er en årlig begivenhed, som giver mindre butikker og freelance-producenter med fokus på subkulturer i det sydlige skandinavien, mulighed for at præsentere og sælge deres produkter.

DARK MARKET arrangeres i et samarbejde med Club Braincorp.

 

TAMOTUA is co-organiser of this years DARK MARKET which takes place in Copenhagen on 16th of August.

Dark Market is a yearly recurring cultural event.

Dark Market is an opportunity for shops and freelance producers focused on the subcultures of Southern Scandinavia to present and sell their products, ranging from accessories and clothing, music and movies to handcrafted and/or homemade items to a live audience.

DARK MARKET is organized in collaboration with Club Braincorp.